ÅF Offshore Race

Screenbolaget är stolt samarbetspartner till KSSS och ÅF Offshore Race sedan många år tillbaka. Vi levererar bl.a. bryggkjolar, vepor, skyltar, banderoller, funktionärskläder och beachflaggor. Snart är det dags för årets upplaga och det är femte året som starten sker mitt i centrala Stockholm. På Skeppsholmen byggs ett festområde upp, Race Village, där man hittar restauranger, barer och underhållning. Välkommen att hälsa på oss i vårt tält på området så bjuder vi på lite kaffe och förfriskningar.

 

ÅF Offshore Race 2016

Från torsdag 30 juni tar segelbåtarna över centrala Stockholm. Vid de tillfälliga bryggorna som Stockholms Stad lagt ut, runt af Chapman på Skeppsholmen, samlas 300 segelbåtar. Anledningen är Kungliga Svenska Segel Sällskapets (KSSS) klassiska kappsegling runt Gotland – ÅF Offshore Race.

Evenemanget har de senaste åren utvecklats från en havskappsegling för de inbitna, till ett publikt event där startdagarna lockar 100 000-tals åskådare. Från torsdag 30 juni till söndag 3 juli sjuder eventområdet av liv. Här finns flera matställen med allt från enklare rätter till finare ställen med bordsservering. Det bjuds musikunderhållning och uppvisningar från scenen på Skeppsholmen. Och i sponsorbyn finns ett 40-tal utställare med många generösa erbjudanden. Men framförallt kan ni besöka bryggorna och titta på segelbåtarna som utgör hjärtat i ÅF Offshore Race. Program och utförligare information presenteras senare under våren på www.ksss.se. Givetvis är det fri entré.

Huvudtävlingen startar på Strömmen på förmiddagen söndag 28 juni. Båtarna seglar ut genom skärgården, rundar Gotland och går i mål i Sandhamn 2-3 dygn senare.

Varmt välkommen till ÅF Offshore Race 2016!

 

Område
Översiktskarta på området -Race Village