Digital printning
Vår digitala produktion blir allt större i takt med ökad efterfrågan och nyare teknik. Få personer behöver vara inblandade i själva produktionen, kvaliteten på bilderna är mycket hög och det är ett billigt sätt att ta fram skyltbärare på.

Vutek 3200
En av våra större printrar är Vutek 3200. Den klarar av att printa på material som papper,
kartong, plast, banderoll, trä och metall från rulle till ark. Med hjälp av olika skarvningstekniker finns
inga begränsningar för hur stor bilden kan bli.

Dataskär
I vår dataskäravdelning produceras dagligen mängder av folieskurna texter och logos. Taxi Stockholms samtliga bilar dekoreras dagligen i vår dekorstudio. Dataskärning bygger på en plottermaskin som skär digitalt efter punkter som skapats i en dator.

I en helt digital process printas och konturskäres material som:
» folie för bildekor
» konturstansade dekaler på ark eller genomstansade dekaler
» upp till 10 mm kapaskivor
» upp till 5 mm lättviktsplast
» miniwell för helfigurer eller wellställ
» screenkartong m.m.
» bigning av well och kartong
» skärning av passepartout

Screentryck
Screenbolaget har tryckt mer än 5 miljoner plagg i egen regi. Vi var ett av de första företagen i Sverige att använda oss av screentryck. Utöver plagg går även dekaler, affischer och mobiler igenom produkten för screentryck.

Kvaliten är hög med screentryck och användningsområde är tryck på textil, glas, metall, papper och plast.

Brodyr
Brodyr görs på textila produkter såsom kläder, kepsar och väskor. Vi kan både förse våra kunder med broderade märken för påsömnad samt givetvis även direktbrodyr. Ofta ser en brodyr mer exklusiv ut än ett tryck dock så finns det begränsningar i format på brodyr, så är du osäker på om just ditt varumärke går att brodera i ett visst format – kontakta oss så hjälper vi dig!

Tampotryck
Den här typen av tryck används generellt till presentreklam, muggar och glas. Pennor såväl som så komplicerade föremål som golfbollar är vanliga föremål som vi trycker med den här tekniken som även ibland kallas för tampongtryck.

Enkelt förklarat så är det en silikonkudde som “hämtar” upp trycket från en kliché och som sedan förs på produkten som ska tryckas.

Transfertryck
Transfer är som screentryck fast på ark. Arket värms sedan på produkten. Transfer används mest till kepsar och andra mer svårtryckta plagg som exempelvis arbetskläder. Men även till t-shirts, väskor m.m. Fördelen med transfermärken är att de kan lagras för att sedan vid ett senare tillfälle kunna användas.

Digitaltryck – tryckmetoden för dig som har bråttom och gör mindre upplagor.

Detta är en metod som under de senaste åren har börjat komplettera den traditionella trycktekniken offset i allt större utsträckning. Till skillnad från konventionella tryckmetoder överförs informationen i en helt digital process direkt från datamediet.

Några av de främsta fördelarna med digitaltryck är att tryckplåtar behöver inte användas samt att de dyra startkostnaderna försvinner. Snabba ändringar kan dessutom göras näst intill minuterna före tryck. Digitaltryck är framförallt en snabb metod. Upplagan är klar för efterbearbetning och distribution direkt efter att den lämnat maskinen.

Digitaltryck lämpar sig för mindre upplagor och i produktioner med varierande innehåll. Där kan man använda sig av variabeltryck, d.v.s. trycksaker med adresser och t.ex. personifierade med adressatens namn från register i den löpande texten. Vi trycker A3+.

Produktion
Screenbolaget har tillsammans med dotterbolaget Realtryck totalt cirka 3 000 m² produktionsyta i lokalerna på Elektravägen 18 i Västberga. Det som utmärker Screenbolaget, förutom vår bredd, är att vi till största delen producerar våra slutprodukter själva. Det vill säga att vi trycker på de allra flesta material som förekommer på marknaden. Vi har en unik överblick i alla steg i en produktion och kan vara extremt flexibla.

I de nyrenoverade lokalerna finner man en av de modernaste maskinparkerna för digital bildproduktion i vår bransch.

Det här var en snabb överblick av några av våra maskinella resurser. De viktigaste resurserna, vår kompetenta personal som sköter maskinerna och får allt gjort är dock det viktigaste. De är välutbildade, erfarna och några av de bästa i branschen.